Producător specializat de uşi şi ferestre cu geam termoizolant şi alte produse din lemn stratificat.

 

Ferestre - Galerie foto

Case din lemn

 

Casa lemnCasa lemnCasa lemnCasa lemncasa4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English Francais

- - - - - - - - - - - -

S.C. MPo Wood S.R.L. produce şi structuri din lemn pentru case.

Materialele propuse sunt în conformitate cu sistemul framing şi cu oferta existentă pe piaţa zonală a materialelor de construcţii.

Structurile caselor din lemn executate în acest sistem, se evidenţiază prin folosirea optimă a materialului lemnos, prin rezistenţă, stabilitate, ductilitate, greutate proprie redusă care diminuează astfel impactul seismic, durabilitate, confort termic ridicat, preţ competitiv. Totodată timpul de execuţie pe şantier al acestor case este cu până la 70% mai mic decât pentru casele cu structură din zidărie.

Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de case din lemn care vor să afle mai multe informaţii despre acest tip de structuri, vă oferim o succintă prezentare a acestui sistem constructiv în care lucrăm şi noi.

O casă cu structura din lemn, în sistemul framing, se compune din următoarele elemente:

Talpa casei
Este un element de bază al construcţiei,  prin care se execută trasarea şi prinderea pereţilor structurii de rezistenţă de fundaţia clădirii.

Se constituie dintr-un dulap de lemn, cu dimensiunile de 45x90, 45x135mm, având aceiaşi laţime cu a peretelui care reazemă pe aceasta. 
          
Talpa casei se aşează pe un strat de hidroizolaţie şi se fixează provizoriu în prima fază cu cuie sau holtzsuruburi, iar după montarea pereţilor de la parter se solidarizează împreună cu aceştia prin conexpanduri sau agrafe din oţel beton existente în fundaţie.

Pereţii
Reprezintă principalele elemente de rezistenţă şi stabilitate ale construcţiei, care asigură preluarea sarcinilor verticale din greutatea planşeelor şi a şarpantei, precum şi a sarcinilor orizontale din seism şi vânt şi transmit aceste încărcări fundaţiei.

Un important avantaj al sistemului framing îl reprezintă posibilitatea realizarii pereţilor sub formă de panouri prefabricate. Acest fapt conduce la creşterea calităţii execuţiei acestor elemente, prin realizarea lor în fabrică cu utilaje şi tehnologii moderne, precum şi un control tehnic adecvat. În acelaşi timp prin prefabricare se reduce considerabil timpul de execuţie pe teren al construcţiei, micşorându-se asfel manopera de montaj şi implicit costul clădirii.

Pereţii sunt alcatuiţi din dulapi de lemn de raşinoase, cu dimensiunile secţiunii de 45x90mm şi 45x135mm, spaţiaţi în plan la distanţe de 400…600 mm. Uzual pereţii exteriori se execută cu grosimea de 135mm şi cei interiori cu grosimi de 90 şi 135mm, aceste valori fiind impuse în principal, de grosimea stratului termoizolator care este mai mare la exterior.

Elementele verticale de rezistenţă ale pereţilor (montanţi) sunt solidarizate de talpile orizontale ale panourilor prin cuie şi colţare metalice galvanizate (acolo unde este cazul). Panourile pereţilor exteriori sunt placate de regulă cu placi de OSB de12mm, care asigură rigidizarea şi conlucrarea montanţilor în plan lateral, realizând astfel o comportare de şaibă rigidă a peretelui în planul său. Panourile pereţilor interiori sunt contravântuite prin rigle dispuse orizontal sau inclinat, între montanţi.

Placarea pereţilor exteriori şi interiori se execută pe ambele feţe şi se poate realiza într-o mare varietate. Astfel se pot utliza lambriuri din lemn, siding, astereală cu caroiaj de şipci pentru tencuială, plăci de OSB cu termosistem,  plăci de gips carton etc.

Termoizolaţia este alcătuită din saltele de vată minerală cu grosimi de 50, 100, 150 mm care sunt dispuse între montanţii structurii de rezistenţă.

Pereţii sunt hidroizolaţi la partea interioară cu bariere de vapori din folie de polietilenă, iar la exterior prin aplicarea termosistemului.

Perete sistem framing
Perete sistem framing
Perete sistem framing

Centura casei
Este realizata din OSB si asigură legatura la partea superioară a panourilor prefabricate. Centura se fixează de talpa superioară a panourilor prefabricate prin batere în cuie. 

Se înădeşte în secţiuni decalate de sectiunile de înădire a panourilor prefabricate.

Planşeele
Planşeele sunt elementele de construcţie orizontale care realizează preluarea incărcărilor din greutatea oamenilor şi mobilierului şi o transmit pereţilor şi în acelaşi timp asigură conlucrarea peretilor în plan orizontal şi distribuirea sarcinilor orizontale din vânt şi seism. 

Principalele elemente de rezistenţă ale planşeelor sunt grinzile. Grinzile sunt alcătuite din dulapi de lemn de răşinoase, cu secţiuni de 45x135, 45x200, 45x220 mm, dispuse la interspaţii de 400…600 mm şi rigidizate în sens transversal cu distanţieri din dulapi cu aceiaşi secţiune. Acest sistem de grinzi şi distanţieri transversali împreună cu duşumeaua alcătuiesc un ansamblu rezistent şi rigid, având o comportare de şaibă rigidă.

Pentru încăperile cu deschideri mari se folosesc şi grinzi principale lamelare cu secţiuni de 135x200, 180x220, mm, alcătuite din dulapi de lemn încleiaţi, sau scânduri incleiate.

Prinderile grinzilor de centură se face prin cuie, buloane, colţare şi eclise metalice galvanizate.

Peste grinzi se bate stratul suport care se constituie din: placi din OSB de 18-22mm grosime. Duşumeaua se poate dispune într-un singur strat sau în două straturi pe direcţii diferite.Pentru rigidizare si insonorizare se poate turna sapa armata cu plasa cu ochiuri 4x100 mm peste care se poate aplica orice fel de finisaj, podea, parchet, gresie, mocheta,etc.

Pe talpa inferioară a grinzilor se poate bate direct stratul de finisaj: gips carton, lambriu, etc. sau aceasta poate rămâne aparentă şi se lăcuieşte.

Şarpanta
Reprezintă elementul de închidere situat la partea superioară a construcţiei, având atât un important rol practic prin protejarea cladirii de intemperii, cât şi un rol estetic, contribuind în mare măsură la aspectul construcţiei. De altfel multe construcţii din lemn se individualizează prin forma şarpantei.

Şarpanta se compune din structura de rezistenţă, stratul suport al învelitorii şi învelitoare.

Structura de rezistenţă a acoperişului se poate executa în două variante şi anume: şarpantă pe scaune şi şarpantă pe grinzi cu zăbrele. 

Noi realizam sarpanta din dulapi de 45x200mm dispusi la distante de 600 mm si unde este cazul cu grinzi cu dimensiuni de 135x200 mm.În ambele cazuri suportul învelitorii este alcătuit din astereală de 24mm grosime sau plăci de OSB de 12 mm.

Ca material de învelitoare se poate folosi: ţiglă, tablă zincată, coli de onduline, bardolyne, tabla Lindab, eternită, etc.

Tavanele înclinate de la mansardă, alcătuite din însăşi structura şarpantei se izolează termic cu saltele de vată minerală, cu grosimi de 150, 200mm. 

- - - - - - - - - - - -

 

Galerii foto: Ferestre - Uşi - Portofoliu

Copyright 2005 - 2007 MPo Wood. All Rights Reserved.

Clubafaceri.ro

Suntem parteneri ai   www.rulotelemn.ro, www.biogaz-instalatii.ro, WoodBusinessPortal.com, WoodBusinessPortal.it, AfaceriLemn.ro, Romcibex.com
Recomandari : AfaceriTextile.ro, Romcibex.ro, ProducatoriMobila.ro
                               

Bursa de afaceri  pentru industria Lemnului - Cherestea,Paleti si EuroPaleti Case din lemn, OSB3, Lemn si produse din lemn